2018 nytt år nya möjligheter

Hej medlemmar!

Hoppas att året startat bra och fortsätter så.

För fiberföreningen rullar det på med lite förändringar som det brukar vara i en levande förening. Ekonomin ser bra ut trots att jorbruksverket ännu inte hunnit ta tag i alla fakturor vi skickade in i somras.

Vi lämnar nu projektfasen i föreningens liv och går över i en förvaltningsfas. Det innebär att vi kommer att få en annan typ av organisation med en styrelse som bara är styrelse. Styrelsen i sin tur lägger ut olika arbetsuppgifter på tjänsteansvariga och arbetsgrupper. De som är Tjänsteansvariga eller finns i någon arbetsgrupp kan sitta i styrelsen eller vara utanför. Det arbete som sker där är arvoderat. Styrelsearbetet arvoderas med en jullunch som tidigare. Detta görs för att kunna driva föreningen vidare minst under den tid som krävs för att kunna behålla de bidrag vi räknar med. Det finns inte ideella krafter nog för att göra detta på ett annat sätt. Alternativet är att göra som många föreningar i vår närhet har gjort då de saknat ideella krafter, överlåt nätet till en operatör och avveckla föreningen, men det vill inte vi.

Vi måste även uppdatera våra stadgar i år eftersom lagen om ekonomiska föreningar har uppdaterats och därför har ni kallats till en extra stämma den 31/1 2018. Se inbjudan här.

Ordinarie stämma är planerad till den 18/4 2018. Detta kan du läsa mer om under sidan kommande aktiviteter.

Hör gärna av dig till valberedningen om du är intresserad av att hjälpa till med något i föreningen.

Styrelsen har beslutat att vi redan nu ska begära ledningsrätt för vårt fibernät. Detta gör vi eftersom det ej fungerar så bra idag när någon säljer samt att kostnaden för lantmäteriförrättningen är bidragsgrundande om vi gör det innan projektet formellt stängs. Hade vi väntat några år som vi tidigare tänkt hade vi inte kunnat få bidrag för 40% av kostnaden.  För att hinna med detta har vi fått beviljat att projektets slutdatum är sista december 2018. Alla markägare som har annans fiber på sin mark kommer att kallas till informationsmöte inom kort.

OBS! Vi märker av att ni glömmer meddela ny information till oss ibland. Det är mycket viktigt att vi har rätt info till er. Tänk på detta så fort ni ändrar telefon, e-post, namn eller ägare. Gör det på denna blankett tack. Överlåtelse vid försäljning är en annan blankett.

mvh styrelsen

14 jan 2018

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)