Grävningen pågår för fullt!

Hej alla fibervänner!

Som ni säkert sett så pågår grävningen förfullt i Västra Tunhem. Jobbet går mycket bra och vi hoppas kunna förtsätta där det är lämpligt och möjligt att gräva då hösten ännu är mild. Ni som markägare kommer bli kontaktatde av våra områdesansvariga om ni inte redan blivit det och ni som har bokat anslutning kommer behöva gräva i er trädgård snart samt bestämma var dosan skall sitta.

Här ser du en av alla träffar med områdesansvariga där Elinsta visar hur boxarna kopplas in och ser ut. 20151116 Här hittar du kontaktuppgifter till alla områdesansvariga. 

Untitled

Detta är boxen på utsidan av väggen. Elinsta kommer att installera allt detta åt oss, vi som medlemmar behöver bara visa var den skall sitta och vart ni grävt fram till huset.

Untitled

Denna mediakonverter kommer att sitta på insidan huset. Elinsta kommer att borra igenom väggen där ni anvisar (och där ni försäkrar att det ej finns el eller vattenledningar givetvis) Slangen som går igenom väggen är 7 mm i diameter. Din mediakonverter sitter insnäppt i en vit hållare på väggen(se nedan). Denna skall du placera nära ett vägguttag (inte längre än ca 80 cm från)och på insidan av väggen max 5 meter från dosan ute på väggen. Elinsta hjälper till med detta också.

Untitled

Untitled

Hör av er om ni har frågor! Vi kommer även att ha en infokur vid hembygdsföreningen där man kan läsa mer och se på grejer. Ha det bra i höstmörkret och glöm ej reflex!

16 nov 2015

 
 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)